PREČO JE TO DÔLEŽITÉ

Sme tu a stále máme chuť

Gastronómia na Slovensku bojuje o prežitie. Počas prvej vlny pandémie veľká časť gastro prevádzok na štátnu podporu nedosiahla. Ak chceli prežiť, predávali vlastný majetok a vynakladali vlastné zdroje a úspory na záchranu svojho podnikania a udržania svojich zamestnancov. 

 

V tejto situácii aktuálne reštrikcie podnikania spôsobujú veľkej časti podnikov existenčné problémy. Tržby sektora už teraz klesli o vyše 75 %. Spoločne so súvisiacimi odvetviami dáva prácu pre viac ako 94 000 ľudí, za ktorými stojí vyše 12 000 drobných podnikateľov. 

 

Bez štátnej pomoci až dvom tretinám gastro prevádzok hrozí zatvorenie. Aby mohli prežiť zimu a udržať zamestnanosť, potrebujú rýchlu, hmatateľnú a plošnú pomoc od štátu.

stalemamechut_infografika_final (1).png